Celkem 0 položek
0 Kč

Čaj Pickwick Máta 20 sacc

Hmotnost: 0,05 kg
Dostupnost: Skladem     info
   
Kč bez DPH
ks
Ceny jsou uvedeny včetně DPH.
Jako pomocník při zažívacích potížích, nachlazení a bolestech hlavy slouží máta peprná již po staletí. V současné době se nejvíce využívá právě při poruchách trávení a podráždění žaludeční sliznice. Můžeme se s ní setkat ve formě potravinových doplňků nebo jako příměsí bylinných čajů na podporu zažívání. Máta peprná je křížencem několika druhů máty a sklízí se v létě, těsně před rozkvětem. Nejúčinnější složkou z ní je její olej. Ten zvláčňuje svalovinu zažívacích cest a uvolňuje tak žaludeční křeče a plyny. Mentol v mátě zase stimuluje odtok žluče a dalších trávicích šťáv a usnadňuje tak trávení. Použít se dá i při mořské nemoci. Pro její protikřečové účinky se máta využívá také při léčbě dráždivého tračníku, který se projevuje bolestmi břicha a poruchami zažívání. Podle některých studií pomáhá máta také rozpouštět žlučové kameny a poskytuje tedy alternativu k chirurgickému zákroku. Máta peprná má ale ještě jeden příjemný účinek - potlačuje zápach z úst a proto bývá také součástí populárních větrových bonbonů. Úlevu přináší i při nemocech dýchacích cest - pomáhá uvolňovat zacpaný nos. Máta peprná je tedy rostlina s řadou příznivých účinků a nespornou výhodou je i její výborná chuť.

Dávkování
Jednou z nejlepších možnosti je podávat čaj z konvičky. Konvičku vybírejte pečlivě, neboť materiál, ze kterého je vyrobena, může ovlivňovat chuť čaje. Nejlepšími materiály je porcelán, sklo, keramika, nebo ocel. Nejlepší šálek čaje si vychutnáte z jemného porcelánu. Třpytivá barva a vůně nápoje vyniknou nejlépe z krásného šálku. Ideální teplota pro pití je okolo 60 °C.
//rychlydotaz
//video